På brua til lasteskipet MS Rostock ser kapteinen på klokka. Han har ventet i flere timer utenfor Rekefjord Stone, på å laste pukk som skal fraktes til Tyskland for å bygge vei. Nå begynner han å bli utålmodig.

Utfordring

Rekefjord Stone utenfor Egersund har over 700 båter til kai hvert år, og det var tidligere utfordrende å møte etterspørselen når skip lå for lenge til kai.

De trengte en effektiv løsning som kunne få skip ferdig lastet og avgårde i en fart, så neste skip kunne komme til. Løsningen måtte fungere for båter i ulike størrelser. I tillegg var det begrenset med plass på kaien, som gjorde at båter ofte måtte flytte på seg under lasting.

Krav til høy funksjonalitet samtidig som det er begrenset plass er en utfordring. I Team Nordic trigges vi av slike utfordringer, og vi gir oss ikke før vi finner den optimale løsningen.

Med det mener vi en løsning som gjør at du møter dine produksjonsmål.

Løsning

For å lage en kompakt utlaster som kunne tilpasses skip med mange ulike størrelser, laget vi den justerbar. Inn og ut i lengderetning kan den justeres 13 meter.

I tillegg laget vi den justerbar i fra side til side med 120 grader i svingradius. Slik kan materialet spres jevnt utover i alle lasterom, båtene slipper å flytte på seg mens de ligger til kai, og de bruker mindre tid til kai.

Vi har nå lastet 3 millioner tonn uten en eneste feil. Det har gått prikkfritt.

Reidar Solli, Vedlikeholdsleder

Rekefjord Stone

Rask tilgang på reservedeler

Når et prosjekt ferdigstilles hos oss, får du egen profil i vår nettbutikk, hvor du finner en komplett deleliste med oversikt over alle reservedeler i ditt anlegg. Slik blir det enormt enkelt å bestille nye deler.