Nordic
Bulk

Team Nordic - bygget på erfaring

Karstein Øvstebø stoppet brått mellom de spirende blåbærplantene. Rett ved fjellskoen lå en stein på størrelse med en knyttneve. En helt ordinær stein for de fleste, ikke for Karstein.

Karstein studerte steinen i det varme lyset fra peisen hjemme på Jørpeland. Dette kunne bli god pukk, det var han sikker på.

Han sendte steinen inn til test på laboratorier i Stavanger. Denne egner seg ikke til veibygging var tilbakemeldingen. Karstein gav seg ikke, steinen skulle testes på ny. Igjen fikk steinen i retur med samme svar, kvaliteten var ikke høy nok.

Karstein studerte steinen på ny, han hadde sett nok stein i sitt liv, og denne skulle det bygges vei av, det var han skråsikker på.

Han sendte steinen til profesjonelle laboratorier i Tyskland. Tilbakemeldingen var klar; dette var en av de hardeste steinene de hadde sett.

En av grunnleggerne i Norstone

Berget som lå under steinen Karstein fant, ble brukt til å starte pukkverket som i dag heter Norsk Stein avd. Tau. Sammen med to kollegaer bygget han opp bergverksindustri flere steder på vestlandet det neste tiåret. Og det var nettopp det Karstein syns var mest givende, å bygge selve verkene.

Team nordic

Bygget på erfaring

For 25 år siden brukte Karstein driftserfaring i Norstone til å starte Nordic Bulk. I dag er vi et levende miljø med en klar visjon: Å møte fremtidens behov for byggestein.

Sammen møter vi fremtidens behov for byggestein

I Norden øker velstanden stadig og samfunnet trenger bergverksindustrien for å produsere mineraler til mat, legge veier som knytter oss sammen, og bygge skoler som utdanner fremtidens kloke hoder.

Behovet for byggestein øker. For å møte det behovet må vi jobbe sammen om å bygge fremtidens løsninger som produserer på verdens reneste strøm, er digitale og varer til de har gitt solid overskudd i flere tiår.

Anlegg som dette gir bedre økonomi og økt investeringsvilje. Slik kan vi som bransje utvinne mer stein, og møte fremtidens behov. 

Våre verdier

1

Lever det du lover

2

Bygg fremtidens løsninger

3

Skap lønnsomhet for kunden

4

Bruk kunnskapen din

5

Velg kvalitet og bærekraft

Fremtidens løsninger bygges på tillit

For å lage løsninger som utfordrer måten ting «alltid har blitt gjort» må vi stole på hverandre. Dette definerer kulturen i Team Nordic. Vi bygger tillit ved å levere det vi lover – og så litt til.

Vi spiller med helt åpne kort, tørr å si det vi mener og gir oss ikke før vi sammen har kommet fram til en optimal løsning for din produksjon.

Et levende miljø

Team Nordic er bygget på positivitet, ærlighet og tillit. Det danner grunnlaget for alt vi gjør.

Peder Egeland, daglig leder

I 25 år har vi sett en enorm utvikling i bransjen, og har bygget teamet vårt deretter. I dag er Team Nordic et levende miljø av ingeniører, rådgivere, prosjektledere, kundebehandlere, industrimontører og logistikere.

Nå står vi sterkere enn noensinne, og er uhyre spent på hva de neste 25 årene bringer.

Snakk med oss om knusing av stein