MDS-maskinen gir deg muligheten til å tjene gode penger på deponert masse, og åpner opp for å hente ut «gratis» stein fra byggeprosjekt. I tillegg er miljøbidraget innlysende.

MDS-maskinen separerer stein fra jord og andre klebrige masser. Funksjonen er enkel: Gravemaskinføreren mater sammensatte masser i en stor trommel. I trommelen slås steinene mot hverandre for å dunke av og jord/sand/leire, og ut kommer rene steiner i ulike fraksjoner på hver sitt transportbånd.

Miljøvennlig og økonomisk

Trommelsikt i bruk hos Stangeland Pukk

Maskinen skaper verdier ut av det som tidligere ble sett på som ubrukelige masser. Stangeland pukk og Norsk Stein avd. Dirdal bruker trommelsikt fra MDS International i dag.

Til nå har stein blitt separert med tradisjonelle siktemaskiner. Forskjellen er at MDS-maskinen tar inn og håndterer langt større stein, og at produktet som kommer ut er langt mer foredlet.

Mindre utgifter for entreprenør

Landet over ligger det store deponi, hvor det er lagret steinholdig masse. som du betaler i dyre dommer for å dumpe eller lagre, for så, på toppen av det hele å kjøpe knust stein et annet sted til prosjekt fra pukkverk.

Denne modellen fungerer og det har den alltid gjort, og det vil den fortsette å gjøre. For å få nok volum vil man nok i mange tilfeller være avhengig av pukkverk, men med MDS sin maskin kan du spare store deler av det innkjøpet.

Du kan hente ut stein som finnes i de utgravde massene på stedet. I tillegg unngår du å betale for å deponere samensatte masser.

Du unngår unødvendige kostnader i begge ender.

MDS trommelsikt i grøft
MDS 515 tar ut tre fraksjoner; finstoff, for eksempel fra 0 – 40, samt fullverdig pukk fra 40 – 120 mm, som kan fylles rett i bærelag. Resten, det vil si steiner opp mot halvannet tonn, kan kjøres i knuseren og foreldes til singel og andre finere masser.

Det er på mange måter stikk motsatt av å dra på weekendtur til København med kjæresten. Først må du betale for reis og opphold, så går kredittkortet ditt på varmgang i alle klesbutikkene.

Det høres gjerne ut som vi lover gull og grønne skoger siden vi er distributør for MDS sine maskiner i Norge.

Men faktum er at å hente byggemateriale fra steinbrudd regnes til en pris på om lag 20 kr per tonn inkludert alle kostnader. Med MDS-maskinen slipper du å kjøpe mye av dette.

Vi har begrensede ressurser i landet vårt og ressurser skal tas vare på.

Olav Gilje, teknisk support i Nordic Bulk

Leverandøren gir et anslag på at du kan hente ut omtrent 50 prosent stein av massen du graver opp.

Grunnen til at du som entreprenør sparer penger:

 • Mindre utgifter ved deponi
 • Mindre kjøp av knust stein
 • Mindre drivstoff ved kjøring

Dette er konkrete fordeler som er opplagte. Det er ikke noe vi finner på for å selge maskiner. For oss er det helt uinteressant å inngå forhandleravtale med leverandører som ikke gir deg merverdi, det vil vi at du skal vite.

Les også:
Trommelsikt-teknologi fra anleggsbransjen kan løse problemet med gummi fra kunstgress

Du kan selv vurdere om det er verdt investeringen, men for oss som har hatt dialog med kunder her i Norge (Stangeland Pukk og Norsk Stein) er det helt opplagt store besparelser.

Eiere av deponi øker fortjenesten

Som eier av deponi får du betalt for å ta i mot masser fra andre. Vanligvis blir disse massen liggende. Alternativet er å hente ut stein fra de som leverer til deg, for så å selge denne tilbake som et foredlet produkt.

Det er nesten som når Skrue McDuck selger sand i Sahara.

Grunnen til at du som eier deponi tjener mer penger:

 • Hent ut stein fra massen du tar inn
 • Foredle den med MDS trommelsikt
 • Selg den ut igjen som god byggestein
 • Det er klart at her er det penger å tjene.

Hva er hensikten utover fortjeneste?

Olav Gilje som er teknisk support hos oss har sine klare formeninger om saken:

– Det handler om å møte fremtidens behov for byggestein. Behovet øker stadig og etter min mening er det forkastelig å skusle vekk masser med verdier, samtidig som en betaler for å åpne nye, unødige uttak.

Olav Gilje teknisk support i Nordic Bulk viser brisjyre me polyurethane sikteduk
Olav Gilje, med lang erfaring fra pukkverk mener det er forkastelig å skusle vekk masser med verdier når behovet for byggestein stadig øker.

– Vi har begrensede ressurser i landet vårt og ressurser skal tas vare på.

Slik tjener/sparer du i begge ender:

 • Som entreprenør kan du hente ut verdien av blandede masser på stedet. Du spare mye på deponi, kjøp og frakt. Du sparer i begge ender.
 • Som eier av deponi kan du hente ut verdien i massen du tar betalt for. Denne kan du selge igjen som ren byggestein. Du tjener i begge ender.

Summen for både entreprenører og eiere av deponi er et regnestykke som går i pluss med god margin.

Som sagt, det er naturlig å tenke at vi prøver å overtale deg til å vurdere maskinen. Det gjør vi og legger heller ingen skjul på det. Det gjør vi uten å skamme oss fordi vi vet det er et solid produkt som gagner deg og samfunnet som helhet.

I stedet for å dumpe god stein, kan den brukes.

Fakta om MDS maskiner:

 • Leveres i ulike størrelser
 • Minste maskinene veier 20 tonn
 • De største veier 50 tonn
 • Tar ut opp til tre fraksjoner
 • Du kan velge størrelse fraksjon
 • Fraktes på maskintralle på bilvei
Link for å melde seg på nordic bulk sitt nyhetsbrev